2014. február 11., kedd

A varrónő és a lárvahuzat


FoodFilmFighters - Toldi mozi - 2014.02.03. 


activity az elején - kártya-ránéz ... 
ujjal mutat hány szó / karon a szótag


„a varrónő és a gyilkos lárvahuzat”


ha állat lennék nem tartanék embert a lakásban / nem én!

szabogatok, varrogatok, haverkodni csak ... ritkán fanyalodok

na ki vagyok / én? ... a varrónő

átváltozom, szexi  leszek, dugj meg, gyere! dúdolgatom

nem vitás van egy kis huzatom ...  a gyilkos lárvahuzat


állat lennék?
nem tartanék embert a lakásban?



-      -  ne kussolj!!

-      -  de ne, neem ... neem kussolok ...

-      -  te kussolsz bazmeg és béégetsz

-      -  de nee

-      -  ne nee ... ne sivítsanak a kis birka agyad bugyrai

-      -  bu bu bu bugyiba mi?

-      -  itt bazmeg ahova az ősök szórakozni jönnek...


Tegnap az öreg FBI-os csóka találkozott a gyerekkori szerelmével...
egy lépcsőházban nőttek fel ... mind a ketten oda születtek.

Az elhagyott postásfeleségek akkoriban, jobb híján, minden nap magukkal vitték a gyerekeket a munkába ... így azok szórakozása, közös csínytevése a csengetgetés lett.

Először csak a szomszéd házban csöngettek be mindenkihez, szép sorban, az uzsonnák után ... aztán később már a környező utcák házait járták, kettesben, az iskolába jövet-menet.

A verseny lényege az volt, kinek nyitják ki előbb az ajtót ... ha nem nyitottak ajtót, a következő körben csak a másik csengethetett be, két helyre...
Ahogy cseperedtek, a napi teendőik távolodtak egymástól, térben és időben is ... még épp jókor, az egyetemi évek alatt, beköszöntött a mobilkorszak  - vivát!

A rádióhullámok szellőjével, a távkapcsolat szimbiózisban élő magvai, lefedettségtől függően, szanaszét szóródva termékenyítették meg játékuk táptalaját.

Rájöttek, már nem is kellett egy házba menniük ... elég volt csak megbeszélni, ki mikor végez, és indulhat a csengetgetés ... sőt amikor elkezdtek dolgozni, ki-ki egy másik városban űzte tovább a szerelem e különleges hóbortját.

A csúcs az volt, amikor az egyikük becsöngetett kischicagóban és óhiópusztaszeren a másiknak nyitottak ajtót ... varrónéni itthon van?



...nem érted? ...egy kis fantázia, tablet, meg jó skype kapcsolat 


activity "az éhes golyóstoll" 


- megveszem a várat, mondtam már?

- a várat?

- kiütjük a falakat ... amerikai konyha ...
  lenn a kazamatákba meg bezárjuk az idiótákat ...
  egy gödörbe ...  a gyilkosokat, a tv sorozatok szereplőit, 
  szenátorok gyerekeit meg kiskutyákat

-      - kaza-mizibe?

- kazamizi-kazamizi ...

  mit zümmögsz itt?! mind egy molylepke...

  ázsiai vagy te is, nem nyugati az a te bajod!

állat lennék?
nem tartanék embert a lakásban?

Az éhes töltőtoll legendáját a bloggerek nemrég, a kanadai védelmi miniszter bejelentése után kapták fel ... az éhes töltőtollat mint terminus technikus-t ugyan nem használta, de természetesen, mint az ilyen esetekben lenni szokott, mindenki tudta miről van szó.

Az íróeszközt közép amerikai eredetűnek tartja a diszciplína, de megemlítik különböző regék, eposzok és mondák is ... szinte nincs olyan civilizáció, melynek hagyománytörténetében ne jelenne meg.

Bár ködös és ingoványos a megközelítésük, egytől-egyig mind a toll fékezhetetlen éhségérzetet keltő mivoltát taglalják, az idő kereke hagyta kultúrpocsolyákban, a rémtörténelem országútján.

Az irodalmi öngyilkosság, sőt  úgy általában a bűnügyi regény megjelenését is hozzá kötik ... szerencsétlen írok, kik a magasztos tökélyről szerettek volna ömlengeni, sorba nyírták ki szereplőiket ... nem véletlenül ... bizony-bizony, itt többek között elhangzott Poe neve is.

Az évezred első gyanús eseményét hazánk jegyzi ... a 2001-es népszámláláskor - egy máig titkosított ügy miatt - csalni kellett az adatokkal ... történt, hogy egy lelkes egyetemista, aki megrögzötten rajongott az indiános könyvekért, na meg a Guinness rekordokért, meg akarta dönteni a kérdőívezés világcsúcsát, és nem is akárhogy szerettet volna bevonulni a legek örök birodalmába!

Apacs nevet választott magának: Éhes Töltőtoll

Az ambíciózus fiatal nem tudta mivel játszik ... a VII. kerületből egy egész háztömb tünt el nyomtalanul ... a kerületi bizottság hirtelen, fejvesztve azt a nevetséges intézkedést találta ki, hogy Erasmus diákokkal és romkomcsmákkal tünteti el a gyanú legkisebb árnyékát ... mindezt úgy, hogy tetőtől talpig kozmolampionnal teszi világossá mindenki számára: itt nem történt semmi ...na persze ...

Azóta több helyen írtak gyilkosokról vagy gyilkoltak írók a hírek szerint, de fotót még senki se látott róla ... olyat se ismer a nagyvilág, aki akár egy pillanat töredékéig tapintotta volna ...

nem tudtam befejezni igazából normálisan ... pedig nagyon jó film

na jól vaan – tollbetét kivesz a szájból - várjál csak valami van a számban 
ír
na be is fejezem gyorsan, otthon megvan a film, lépek, és hát akkor remélem mind benne vagytok ma-holnap egy vacsorá(m)ban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése